online marketing uitbesteden

online marketing uitbesteden

Wat is online marketing?

Online marketing, ook wel internetmarketing, online-marketing, webmarketing, e-marketing of i-marketing genoemd, is een vorm van marketing die gebruik maakt van het internet. Het omvat alle marketing-activiteiten die online plaatsvinden, van zoekmachinemarketing (SEO en SEA) tot e-mailmarketing, affiliate marketing en social media marketing.

Wat zijn de voordelen van online marketing?

Online marketing heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele marketing. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om precies te meten welke marketing-inspanningen rendabel zijn en welke niet. Ook kan online marketing snel worden aangepast aan veranderende omstandigheden of doelstellingen. Daarnaast is online marketing een kostenefficiënte manier om met je doelgroep in contact te komen en te communiceren.

Wat zijn de nadelen van online marketing?

Online marketing heeft ook een aantal nadelen. Zo is het bijvoorbeeld een complexe en tijdrovende aangelegenheid, waarbij je goed op de hoogte moet zijn van de laatste ontwikkelingen. Ook moet je inzetten op een aantal verschillende online kanalen om een optimaal resultaat te bereiken, wat extra tijd en moeite kost. Tot slot is online marketing sterk afhankelijk vanonline marketing uitbesteden

marketing uitbesteden

internet marketing uitbesteden